Minoria Absoluta va tancar el 2023 amb prop de 7 milions d’euros procedents de TV3

Toni Soler, propietari de la productora audiovisual, reconeix que depèn en més d’un 50% dels contractes d’aquesta televisió pública

Imatges de quatre dels cinc programes que TV3 ha encarregat a Minoria Absoluta el 2023

La productora Minoria Absoluta, propietat de Toni Soler, ha ingressat prop de 7 milions d’euros per programes realitzats per TV3 al llarg de 2023. Aquesta és la quantitat que resulta de la suma dels quatre contractes firmats per aquesta empresa i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) l’any passat per valor d’uns 6,2 milions d’euros i els 400.000 euros concedits a Last Minute A.I.E., societat que forma part del hòlding de Soler. La CCMA va pagar aquesta quantitat a Last Minute pels drets d’antena de la pel·lícula Parenostre, en la qual també participen Minoria Absoluta i Lastor Media. Falta saber quan pagarà la CCMA pel programa Epic Nails, de la mateixa productora, que s’estrenarà aviat a la plataforma 3cat i del cost del qual encara no n’ha informat al seu portal de Transparència.

L’històric Polònia, el producte més valuós de Minoria Absoluta, ha costat  3.510.164,73 euros la temporada 2023-2024. La setena temporada d’Està passant n’ha costat 1.789.445,57. El 5 de setembre, la CCMA va contractar aquesta productora perquè fes el programa Fuet al canal SX3. Ho va fer per 377.605,44 euros. La darrera compra per part de la corporació pública que presideix Rosa Romà d’un producte de Minoria Absoluta es tracta de Love Cost, que s’incorporarà a l’arxiu de la nova plataforma 3cat. Costa 558.882,94 euros. En total, doncs, el grup empresarial de Toni Soler ha ingressat aquest any pels encàrrecs de la CCMA un mínim de 6.636.098,68 euros.

En realitat, els programes costen molts més diners ja que la CCMA es fa càrrec de les despeses corresponents al lloguer de grues especials i la il·luminació dels platós en alguns d’ells. En total, el cost definitiu d’Està passant s’acosta als dos milions d’euros. La CCMA, a més, es fa càrrec d’algunes despeses extres, com per exemple l’excés de consum elèctric.

Minoria Absoluta també produeix programes de televisió, posts de ràdio i documentals i pel·lícules per altres plataformes i emissores però el gruix dels seus ingressos procedeix dels encàrrecs de TV3 i els ajuts de la CCMA. En una entrevista recent al digital Vilaweb, Soler reconeixia que TV3, canal amb el qual ha treballat des de fa trenta anys, és fonamental per la bona marxa de la seva empresa. “Continuem depenent de TV3 per sobre del 50%”, va confessar en aquesta entrevista. La temporada 2022-2023, Minoria Absoluta va ingressar 5.315.580 euros procedents de TV3.

 

(Visited 128 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari