Satse denuncia a la Inspecció de Treball una càrrega assistencial “insostenible” al Pere Virgili de Barcelona

El sindicat afirma que hi ha una infermera per a dues plantes i 60 pacients a la nit

Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona

El sindicat d’infermeria Satse ha presentat una denúncia formal a la Inspecció de Treball contra el Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona per negligència i per una situació de sobrecàrrega que considera “insostenible” i que posa en risc no només la salut del personal d’infermeria, sinó també la qualitat de l’atenció als pacients.

A l’escrit, segons difon l’ACN, el sindicat retreu a l’empresa que mantingui obertes dues plantes hospitalàries sense la suficient cobertura de professionals i demana corregir la situació amb urgència.

Satse assenyala que els professionals d’infermeria del Parc Sanitari Pere Virgili es troben en una situació “crítica” des que la direcció va decidir reobrir les dues plantes i que s’ha provocat una “sobrecàrrega de treball físic i mental enorme”.

Aquest problema afecta en especial al torn de nit, on una sola infermera ha passat d’atendre 30 pacients a encarregar-se de 60 distribuïts en dues plantes, i els tècnics en cures auxiliars d’infermeria també el pateixen, ja que veuen obligats a assumir tasques que no els hi corresponen, afegeix la denúncia.

A més, el sindicat assegura que el personal d’infermeria de torn de matí i tarda es veu sotmès a pressions per part de la supervisió d’infermeria, que els demana doblar torn (matí i tarda), segons la mateixa informació. “No s’estan respectant els descansos mínims obligatoris establerts pel Conveni i l’Estatut dels Treballadors, estem esgotades perquè s’estan creant unes condicions laborals insostenibles”, afirmen les delegades de Satse.

La secció sindical de Satse Pere Virgili ja va fer diverses crides a l’empresa, la darrera en una carta datada el 4 de gener del 2024 on demanava la correcció immediata de la situació de sobrecàrrega i instava a tancar temporalment una de les plantes afectades per garantir la cobertura de personal adequada. Com que no van resposta als seus requeriments, el sindicat ha decidit presentar una denúncia a la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

En l’escrit, Satse demana a Inspecció de Treball que aixequi acta i requereixi a l’empresa que prengui les mesures necessàries per corregir la situació de sobrecàrrega de treball, salvaguardant tant la salut del personal com la qualitat de l’atenció als pacients.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari