Verge critica les recomanacions del Barça per viatjar a Aràbia

La consellera d'Igualtat i Feminismes ha escrit a X que aquests consells "van en contra dels valors del club i de la societat catalana"

La consellera d'Igualtat, Tània Verge, al Parlament

El FC Barcelona ha viatjat a l’Aràbia Saudita per disputar la Supercopa d’Espanya, i el club ha publicat a la seva pàgina web unes recomanacions de seguretat per als socis, penyistes i aficionats que decideixin desplaçar-se a Riad per viure el torneig en directe. La consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha criticat aquests suggeriments, que recullen, principalment, la prudència amb les demostracions d’afecte i les possibles conseqüències que poden comportar aquests comportaments. A més, l’entitat blaugrana apunta que “poden ser motiu de sanció les relacions entre persones del mateix sexe i les mostres de suport al col·lectiu LGBTI, fins i tot en xarxes socials”.

A través de la xarxa social X, Verge ha dit que les recomanacions “són un escàndol” i que “van en contra dels valors del club i de la societat catalana”. “La decisió de Rubiales d’emportar-se aquesta competició a l’Aràbia Saudita, país que no respecta els drets LGTBI+ i de les dones, ha estat, és i serà una vergonya a revertir”, ha escrit. El Barça, segons explica al comunicat, ha seguit les instruccions de l’Ambaixada Espanyola a Riad.

Alhora, l’Observatori contra l’LGTBIfòbia ha mostrat el “rebuig absolut” a la decisió del Barça de jugar el torneig i ha exigit “la retirada del comunicat justificatiu del masclisme i l’LGTBI-fòbia”. El president de l’organisme, Eugeni Rodríguez, ha assenyalat al Diari de Barcelona que el comunicat “entra en una variable complaent amb les institucions del país que estem condemnant”, i ha dit que “s’ha posat el rèdit econòmic davant del fonamental , la defensa dels drets humans”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari