Junts no vota els decrets i el govern espanyol aconsegueix salvar-ne com a mínim un

El partit de Puigdemont tampoc ha votat els objectius d'estabilitat i el pla de recuperació

Míriam Nogueras, diputada de Junts, en una intervenció a la sessió constitutiva de les Corts Generals al Congrés dels Diputats (ACN)

En un gir inesperat després de dies gravitant el ‘no’, Junts s’ha abstingut de votar cap dels tres decrets que el govern espanyol ha portat aquest dimecres al Congrés, com tampoc els acords sobre els objectius d’estabilitat i el pla de recuperació.

Amb aquesta decisió, Junts ha permès per passiva l’aprovació d’un dels tres decrets presentats, el de funció pública i Justícia, per 172 vots a favor i 171 en contra. El segon decret, el dels subsidis de desocupació, ha quedat rebutjat fruit del ‘no’ de Podem i el no vot de Junts per 167 vots a favor i 176 en contra. El tercer decret, de mesures anticrisi, no s’ha pogut aprovar encara perquè s’ha produït un empat a 171 vots a favor i en contra, i es tornarà a votar en una hora.

Junts –i un altre diputat- tampoc han votat els acords de l’executiu sobre els objectius d’estabilitat i el pla de recuperació, fet que ha provocat també empats a 171 vots i obliga a repetir la votació.

Tot plegat després d’hores de negociacions in extremis i d’un intercanvi d’advertències entre el govern espanyol i Junts. En la defensa del decret de mesures anticrisi, el ministre ha advertit que un ‘no’ tindrà “conseqüències importants” per als ciutadans, perquè implicarà un retorn a les “retallades” i a les polítiques “d’altres èpoques”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari