Hereu aposta per facilitar el retorn de les empreses a Catalunya amb mesures “en positiu” i no amb “coerció”

"És un tema sobre el qual estem iniciant els treballs, encara no hi ha una tesi definitiva"

Jordi Hereu

El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, creu que la fórmula pel retorn de les empreses que van marxar el 2017 de Catalunya ha de ser “en positiu” i no amb “coerció”. “Aquest és un tema sobre el qual estem iniciant els treballs, encara no hi ha una tesi definitiva, estem començant la legislatura i tenim moltes coses a parlar”, ha dit aquest dimecres al Senat. Per a Hereu, cal un “diàleg sincer”, cosa que no suposa “acceptar qualsevol tesi”.

Junts va reclamar ahir revertir el decret que va facilitar deslocalitzar les seus de firmes catalanes durant el procés el 2017. El portaveu del partit, Josep Rius, va defensar també sancionar les companyies que no vulguin tornar i incentivar amb mesures fiscals les que ja estiguin a Catalunya.

La proposta de Junts ha recollit crítiques per part de la Generalitat de Catalunya i d’organitzacions empresarials com Foment del Treball. En el cas del govern català, la seva portaveu, Patrícia Plaja, va dir que no es considerava “oportú” incentivar les empreses que van canviar la seva seu social durant el procés independentista. A parer seu, s’estarien “penalitzant les empreses que es van mantenir” al territori.

En el cas de Foment, va defensar que les empreses que van marxar, com el Banc Sabadell, Colonial o CaixaBank, tornin “quan ho considerin necessari” i hi hagi “normalitat institucional” i “un clima econòmic favorable”. Pimec també va descartar multar les companyies que van marxar després de l’1-O, però van avalar la proposta d’incentivar el retorn de les seus.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari