Trias rebutja sancionar les empreses que van canviar la seu pel procés independentista

Fa costat a Junts i comparteix no aprovar els decrets anticrisi de Sánchez: "Ho ha fet malament"

Xavier Trias

L’exalcalde de Barcelona i líder del grup municipal TriasxBCN Xavier Trias ha rebutjat la proposta llançada per Junts de multar les empreses que van traslladar la seu social fora de Catalunya arran del procés independentista.

“No estic d’acord amb sancionar empreses, tampoc premiar-les”, ha dit en declaracions a El Periódico aquest dimarts. Trias considera que aquestes companyies van marxar “amenaçades” i ha proposat “disminuir els escarafalls” i explicar que “la situació ha canviat” des del 2017.

En canvi, ha fet costat a Junts en la decisió de no convalidar els decrets anticrisi aprovats pel govern espanyol a finals de 2023, que aquesta setmana es debatran al Congrés. Són un paquet de mesures que inclouen mesures com rebaixes d’impostos i la gratuïtat de Rodalies de Catalunya però que, segons Junts, poden envair competències de la Generalitat i dificultar que s’apliqui l’amnistia a l’independentisme que també s’està tramitant a la cambra baixa espanyola.

Trias ha assegurat que el president estatal, Pedro Sánchez, “s’ha equivocat, ho ha fet malament”, i que “s’anirà trobant” amb el bloqueig d’iniciatives polítiques si no les consensua. “Ha d’entendre que la forma d’actuar ha de ser una altra”, ha afegit, i li ha recomanat “crear confiança i bona entesa”.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari