Tensió a la Mesa del Parlament per la negativa d’Aurora Madaula a renunciar a la seva secretaria

La presidenta de la Cambra, Anna Erra, convida a la diputada de Junts a reflexionar sobre la seva continuïtat en el càrrec i constata que té “manca de confiança” en ella

La presidenta del Parlament, Anna Erra, en les seves declaracions a l'Agència Catalana de Notícies

La presidenta del Parlament, Anna Erra, confia que si finalment la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, decideix no abandonar el càrrec seguirà votant el mateix que el conjunt del grup de Junts. “Entenc que és una persona professional i que té clar a quin partit està”, ha dit Erra en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). S’ha pronunciat així sobre el conflicte amb Madaula, a qui va convidar a “reflexionar” sobre la seva continuïtat al càrrec després de constatar “manca de confiança”. Ha admès, però, que si la diputada rebutja renunciar al seu càrrec a la Mesa no podrà fer-hi “gaire res més”, ja que no la pot destituir. Actualment Madaula es troba de baixa mèdica.

El conflicte va esclatar al Ple de les dones celebrat el novembre, quan Madaula va denunciar haver patit “violència silenciosa” per part de companys del seu partit. A més, va criticar que sense consultar-la s’hagués decidit modificar una iniciativa que havia treballat amb altres grups per donar suport a una activista andorrana que s’enfronta a judici per defensar el dret a l’avortament a Andorra.

Després de la denúncia pública al ple, Erra va considerar que s’havia “trencat la confiança” amb Madaula i la va convocar a una reunió per demanar-li que “reflexionés” si havia de seguir a la Mesa. “No hi ha cap pacte escrit, però qui acompanya la presidenta a la Mesa normalment sempre és una persona de confiança”, argumenta Erra a l’ACN. De fet, la presidenta de la cambra recorda que Madaula va ser escollida secretària a proposta de l’expresidenta del Parlament Laura Borràs. “La va posar Borràs però havíem parlat que podíem tenir una bona relació i per a mi tenia tota la confiança si aquí ens l’anàvem guanyant. En el moment que jo li perdo és quan li demano que reflexioni”, exposa.

(Visited 244 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari