ERC assegura que si Sánchez vol governar haurà de complir els seus pactes i negociar un referèndum

Raquel Sans, portaveu d'Esquerra Republicana, destaca que estan vigilant el compliment dels compromisos, incloent-hi l'amnistia i el traspàs de Rodalies

La portaveu d'ERC, Raquel Sans (ACN)
La portaveu d'ERC, Raquel Sans (ACN).

Raquel Sans, portaveu d’ERC, adverteix a Pedro Sánchez que per mantenir-se en el poder, ha de complir els seus compromisos i obrir una nova fase de diàleg amb l’independentisme, incloent-hi el referèndum. Sans avalua els acords amb el PSOE, rebutjant propostes del PSC com la reforma de l’Estatut i un Consorci Tributari català, considerades “obsoletes” i “mitges tintes”.

Tot i que no hi ha motius per desconfiar del PSOE ara mateix, Sans destaca que estan vigilant el compliment dels compromisos, incloent-hi l’amnistia, el referèndum i el traspàs de Rodalies. En cas que el PSOE no estigui disposat a negociar el referèndum, Sans afirma que, per governar a Espanya, han de complir els pactes amb ERC.

Amnistia i dèficit fiscal

Els acords inclouen l’aprovació de l’amnistia i l’obertura de la segona fase per resoldre el conflicte polític, amb ERC presentant la proposta del referèndum a través de l’Acord de Claredat d’Aragonès.

A més, es busca millorar la finançament de Catalunya, posar fi al dèficit fiscal i establir un sistema just. ERC insisteix que el PSOE ha de complir els seus compromisos.

Discreció en les reunions

Davant possibles incompliments, Sans indica que ERC no ha donat un “xeque en blanc” i actuaran en consequència al Congrés. Pel que fa a les reunions pendents, ERC espera amb discreció les trobades entre Sánchez i Aragonès, així com Sánchez i Junqueras, amb la participació d’un verificador internacional.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari