Metges de Catalunya acusa la Generalitat de no prevenir el “col·lapse assistencial” a urgències

El sindicat, per descongestionar el sistema, proposa recuperar el sistema automàtic de baixa laboral per certificat autoresponsable

El conseller de Salut, Manel Balcells, en roda de premsa (ACN)

El sindicat Metges de Catalunya ha titllat de “col·lapse assistencial” la situació actual dels serveis d’urgències hospitalàries i centres d’atenció primària (CAP), i ha assegurat que és “evitable” si el Departament de Salut pren mesures preventives, recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

El sindicat ha assenyalat en un comunicat que el “dèficit” de planificació i la manca de personal són algunes de les causes principals de la tensió que experimenten “des de fa molts anys” els sanitaris aquestes mateixes dates: “El Departament de Salut fa un pla i hi destina una partida pressupostària per reforçar el personal, però la realitat és que aquests reforços no arriben i tot l’excés assistencial recau sobre uns professionals que, abans de l’epidèmia, ja estaven sobrecarregats i esgotats”.

Metges de Catalunya ha proposat com una de les solucions per descongestionar els centres la recuperació del sistema automàtic de baixa laboral per certificat autoresponsable, mitjançant el qual els usuaris podrien tramitar la incapacitat de treball de curta durada sense la necessitat de desplaçar-se als centres de salut. El sindicat sosté que aquesta solució ja es va activar durant les diferents onades de la pandèmia i va demostrar la seva eficàcia a l’hora de reduir les visites als CAP.

D’altra banda, Metges de Catalunya ha instat l’administració a incrementar les campanyes pedagògiques adreçades a la població per fer un ús “conscient” i “responsable” dels serveis de salut. Segons les darreres dades de la Central de Resultats del Sistema de Salut de Catalunya, el 61% de les consultes d’urgències podrien haver estat ateses pels dispositius d’atenció primària, difon la mateixa informació.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari