Vox registra la seva esmena a la totalitat contra la llei d’amnistia

La formació de Santiago Abascal vol castigar qui negociï amb processats i insisteix a reclamar la il·legalització dels partits independentistes

El líder de Vox, Santiago Abascal, durant el ple de la constitució de les Corts Generals al Congrés dels Diputats (ACN)

Vox ha registrat aquest dimecres una esmena a la totalitat contra la llei d’amnistia acompanyada d’un text alternatiu que proposa la il·legalització de les formacions independentistes i que es tipifiqui com a delicte la negociació amb condemnats, processats o fugitius de l’acció de la justícia per delictes contra la Constitució, ordre públic, traïció o contra la independència de l’Estat i la “defensa nacional”, difon l’ACN.

L’esmena, en concret, planteja castigar aquests delictes amb penes d’entre sis i deu anys de presó i inhabilitació especial. El veto de Vox es debatrà, juntament amb el del PP, al ple del Congrés de dimecres que ve, i previsiblement serà rebutjat amb els 178 vots en contra de les formacions que avalen la tramitació de la llei: PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG.

En la línia del que proposa el PP, que aposta per crear una sèrie de delictes de “deslleialtat constitucional”, la formació que lidera Santiago Abascal proposa una reforma del Codi Penal per recuperar el delicte de referèndum il·legal i incrementar les penes que comporta.

També contempla un enduriment penal en els casos d’ultratges a Espanya i als seus símbols, i dels delictes de traïció per part de membres del govern. A més, Vox vol recuperar el tipus penal de sedició i estipular la pèrdua de la nacionalitat per als delinqüents que no tinguin origen espanyol, afegeix la mateixa informació.

L’esmena també planteja incloure expressament a la Llei Orgànica del Règim Electoral General la prohibició explícita de referèndums que afectin la integritat territorial d’Espanya.

En un missatge enregistrat, el secretari general del grup de Vox al Congrés, José María Figaredo, ha defensat la il·legalització de les forces que busquen “destruir la nació”, i la penalització de les negociacions amb aquestes formacions. “Volem treure al govern totes les armes que està utilitzant per perpetrar un cop d’estat des de la Moncloa”, ha afirmat.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari