Torrent celebra un “rècord absolut” d’ocupació el 2023: “Mai havíem tingut tanta gent treballant”

El conseller d'Empresa i Treball admet que l'augment de l'atur al desembre és "poc habitual" i el considera "puntual"

Roger Torrent

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha qualificat el 2023 com un any de “rècord absolut” per al mercat laboral català i ha ressaltat que Catalunya ja encadena 30 mesos de descensos interanuals de l’atur. “Mai havíem tingut tanta gent treballant com fins ara”, ha dit Torrent en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, on ha fet balanç del conjunt de l’últim any i ha destacat que s’ha superat la barrera dels 3,7 milions d’afiliats.

“Qualifiquem el 2023 com un molt bon any per a l’ocupació, que s’ha sobreposat a les males expectatives que hi havia”, ha recordat, posant èmfasi en les conseqüències de la guerra a Ucraïna, segons recull l’ACN.

Quant al 2024, ha demanat “prudència i confiança” i ha anticipat que també hi haurà “moltes incerteses“, però ha afegit que “esperem que el 2024 també sigui un bon any” i ha remarcat que el món laboral està en una situació “molt positiva”.

A banda d’això, el conseller ha admès que el repunt del nombre de desocupats del desembre és “poc habitual” i que les dades de l’últim mes “no han estat tan positives”, sobretot en el sector serveis. Torrent, no obstant això, ha destacat que la xifra de desocupats és la més baixa en aquest mes des del 2007 i respecte del repunt de l’1,02% en comparació amb el novembre, ha assegurat que es tracta d’un “element puntual” que “no és una tendència”.

Entre altres motius, també ho ha atribuït al fet que el nombre de demandants d’ocupació ha augmentat fins a gairebé 12.000 persones, mentre que fa un any eren poc més de 2.000. “Són casuístiques molt variades que caldrà analitzar”, ha dit el conseller.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari