Quin politòleg pregona que la Constitució espanyola “és contrària a la democràcia”?

Exemplar de la Constitució al Congrés dels Diputats

El politòleg i excol·laborador de la televisió pública catalana Ramon Cotarelo ha carregat contra el rei Felip VI i la Constitució espanyola en un article d’opinió publicat a El Món, en el qual ha indicat que la Constitució “és contrària a la democràcia”. Cotarelo ha assenyalat que “sentir un monarca defensar la democràcia grinyola”, i ha criticat que tant el rei com els que ha anomenat “partits dinàstics” assegurin que “fora de la Constitució no hi ha democràcia”.

En l’article, el politòleg afirma que l’expressió “pot entendre’s en un doble sentit, pràctic i teòric”, i indica que “en sentit pràctic vol dir que també la manca de democràcia està dins de la Constitució”. “En sentit teòric, l’expressió és una falsedat òbvia”, afegeix Cotarelo, que conclou que “hi ha més democràcia fora de la Constitució que dins”. “La Constitució no crea la democràcia sinó, a l’inrevés, la democràcia crea la Constitució i, si aquesta impossibilita la seva reforma en assumptes transcendentals, d’Estat, és ella la que es posa fora de la democràcia”, ha argumentat.

“La Constitució encotilla, falseja i és contrària a la democràcia”, ha conclòs Cotarelo, qui també ha assegurat que “per això la invoquen tots els partits del règim, fins i tot els que van votar-ne en contra, i també els que es deien contraris al règim, com Podemos”.

(Visited 278 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari