El govern català apel·la a la “responsabilitat” del PSC per aprovar els pressupostos

Plaja es mostra "optimista" i "allarga la mà" als grups que tenen "voluntat real" de tancar acords

El president Pere Aragonès i la consellera Laura Vilagrà

El Govern de la Generalitat ha reclamat “responsabilitat” aquest dimecres als grups parlamentaris, en especial al del PSC, per aprovar els pressupostos de la Generalitat en les pròximes setmanes. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, s’ha expressat en aquest sentit després que el PSC hagi dit que és “impossible” tirar endavant els comptes el gener, com demanava el president Pere Aragonès en una entrevista a l’ACN.

En la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell Executiu, Plaja s’ha mostrat “optimista” i ha defensat que els possibles acords “no es demorin per les estratègies de negociació” dels diferents partits. “És una necessitat que els recursos que inclouen aquests pressupostos, que són molt expansius, puguin revertir en el conjunt de la gent com més aviat millor”, ha afegit.

“Tots sabem el que ens hi juguem”, ha remarcat Plaja, que ha indicat que l’executiu té “total mà allargada” per arribar a acords i ha refermat el seu “compromís i responsabilitat”. En aquest sentit, s’ha mostrat “convençuda” que seran “capaços de deixar les diferències de partit” aparcades.

En aquest context, la portaveu ha assenyalat que hi ha les negociacions en marxa amb aquelles formacions que tenen “voluntat real per a tirar endavant els pressupostos”, i ha indicat que la intenció del govern és aprovar els comptes en el Consell Executiu un cop es tanquin els acords.

“Fa més de deu anys que no s’aproven tres pressupostos consecutius”, ha afirmat Plaja, que ha considerat que seria una “fita important”.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari