El 2023, Abacus ha rebut 1,6 milions d’euros de la CCMA

Els quatre capítols sobre Josep Lluís Núñez que emet 3cat des del 20 de desembre i que ha fet l’empresa d’Oriol Soler han costat prop de 400.000 euros

Encapçalament del primer capítol de la sèrie "Núñez" que Abacus ha fet per 3cat i ofeereix la plataforma des del 20 de desembre

La cooperativa Abacus, convertida en una empresa de negocis i propaganda per Oriol Soler des de que en va ser nomenat director el novembre del 2021, ha ingressat 1.627.256,87  euros l’any 2023 per contractes amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Els contractes més cars corresponen a documentals i sèries encarregats per TV3 tot i que també n’hi ha alguns per programes de Catalunya Ràdio. L’any passat, la CCMA va firmar contractes amb Abacus, Societat Cooperativa en 10 ocasions. En 7 casos, van suposar despeses per aquesta Corporació per valor de 1.629.571,82 euros. Hi ha tres petits contractes en els quals és Abacus qui abona a la CCMA 2.314,95  euros, per la concessió de premis emmarcats en el programa El matí de Catalunya Ràdio.

Des del 20 de desembre, 3cat, la plataforma que agrupa a Internet l’oferta de TV3 i Catalunya Ràdio, inclou els quatre capítols de la sèrie “Núñez”, dedicada al que va ser president del Futbol Club Barcelona, Josep Lluís Núñez. Aquesta sèrie, que repesca l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol, ha costat 385.156,87 euros.  La intervenció de Pujol no ha  agradat als seus partidaris ja que apareix com un personatge fràgil i desconcertat. Per encarregar la sèrie la CCMA va signar un contracte amb Abacus el 9 d’octubre de l’any passat per una durada de quatre mesos. La productora d’Oriol Soler, però, en va tenir prou amb dos mesos i mig per tenir-la a punt perquè 3cat l’incorporés al seu arxiu abans d’acabar l’any.

Abacus ha rebut més encàrrecs de la CCMA però el seu import no ha aparegut a la web de transparència d’aquesta Corporació. El 27 d’octubre, la CCMA va comunicar que la tercera temporada dels podcasts de ràdio “Van fer història” havia estat subvencionada. No n’especificava la quantitat concedida, però. L’única referència a aquest podcast que apareix al portal de transparència de la CCMA són els 1.400 euros que ha cobrat Roger Romeu per crear diversos elements gràfics que l’il·lustren. La temporada passada, aquest podcast ja va ser subvencionat. La CCMA va donar a Abacus 55.053 euros per fer-lo.

3cat estrenarà aquest 2024 una sèrie de ficció de 8 capítols titulada “Jo mai mai”. La CCMA va contractar Abacus per realitzar-la el 13 de desembre del 2022. El cost es va fixar en 2.879.272,68 euros i la sèrie havia d’estar enllestida en un any i un mes, termini que s’esgota d’aquí a uns dies.

2024 serà també l’any en què Oriol Soler sabrà si l’amnistien en el procés judicial que té obert per estar en l’origen i impuls del misteriós Tsunami Democràtic que va organitzar un seguit de protestes i aldarulls arran de la sentència del Tribunal Suprem als principals instigadors del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i la posterior declaració d’independència de Catalunya.

(Visited 530 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari