CaixaBank amplia un 23% el servei de les seves oficines mòbils i arriba ja a 783 poblacions

Ofimòbil de CaixaBank

CaixaBank ha ampliat un 23% el servei financer que presta amb les seves oficines mòbils i està present, a l’arrencada de 2024, en un total de 783 poblacions en risc d’exclusió financera, enfront de les 636 localitats a les quals arribava a principis de 2023. CaixaBank és l’única entitat financera en 483 poblacions d’Espanya, disposa de prop de 4.000 oficines a tot el país i té presència a més de 2.230 municipis a totes les províncies espanyoles.

El passat mes de setembre, l’entitat va incorporar el servei d’ofimòbil a la província de Lleó i, aquest 2 de gener, ha ampliat les rutes amb parades en altres 108 poblacions de la província fins a atendre en un total de 147 localitats.

CaixaBank presta servei amb les seves oficines mòbils en poblacions en les quals resideixen més de 335.000 persones. El servei d’ofimòbil permet als usuaris, siguin o no clients de l’entitat, realitzar les operacions bancàries més habituals, entre les quals destaquen retirar efectiu, fer ingressos i pagar rebuts i impostos en localitats sense oficina bancària o amb restriccions que limiten l’accés als serveis financers.

Un 70% dels usuaris té més de 70 anys, la qual cosa posa de manifest el compromís de CaixaBank amb el col·lectiu sènior.

El banc compta amb un total de 21 oficines mòbils, 18 de les quals recorren més de 52.500 quilòmetres de mitjana al mes i presten servei en tretze províncies de sis comunitats autònomes: Àvila, Burgos, Lleó, Palència i Segòvia, a Castella i Lleó; Ciudad Real, Guadalajara i Toledo, a Castella-la Manxa; Castelló i València, a la Comunitat Valenciana; Granada, a Andalusia; la Comunitat de Madrid i La Rioja. A més, l’entitat té unes altres tres ofimòbils en reserva per atendre esdeveniments empresarials, culturals i esportius.

“El servei de les oficines mòbils posa de manifest el ferm compromís de CaixaBank amb la inclusió financera perquè volem estar a prop dels nostres clients també a les zones rurals”, ha subratllat el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

Gortázar ha destacat que “amb l’objectiu de retenir població en els petits municipis, els serveis financers són imprescindibles en poblacions l’economia de les quals depèn, en gran mesura, de l’agricultura i la ramaderia” i ha posat en valor “l’atenció prestada en localitats en les quals la majoria dels clients pertanyen al col·lectiu sènior”.

Oficines mòbils en sis comunitats autònomes
Castella i Lleó, amb deu ofimòbils, és la comunitat autònoma en la qual més presència té el servei de tota Espanya. Dues oficines mòbils recorren localitats de La Rioja, la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa, mentre que la província de Granada i la Comunitat de Madrid són ateses per una oficina mòbil cadascuna.

Els ofimòbils de CaixaBank a Castella i Lleó atenen en un total de 492 poblacions després d’incorporar a les rutes l’últim any 147 localitats de la província de Lleó, on recorren gairebé 9.000 quilòmetres al mes. Lleó s’ha convertit en la província amb un nombre més gran de poblacions ateses de tota Espanya.

A Àvila, les oficines mòbils donen servei a 127 poblacions i recorren una mitjana mensual de 8.000 quilòmetres. A més, a Segòvia, els ofimòbils donen cobertura financera a 104 localitats gràcies a un recorregut de 5.400 quilòmetres; a Palència arriben a 68 poblacions a través d’unes rutes en les quals fan 2.700 quilòmetres al mes, i, a Burgos, ofereixen servei en 46 localitats després de recórrer més de 3.700 quilòmetres.

A La Rioja, les dues oficines mòbils de l’entitat recorren 4.850 quilòmetres al llarg del mes per donar cobertura a 78 poblacions. A Castella-la Manxa, els ofimòbils ofereixen servei a 63 localitats. A Guadalajara, una oficina mòbil realitza una ruta de 4.100 quilòmetres per atendre 32 poblacions; a Ciudad Real dona cobertura a 29 localitats esteses per un recorregut de 3.100 quilòmetres i una oficina mòbil arriba a dues poblacions de Toledo.

A la Comunitat Valenciana, les dues oficines mòbils de CaixaBank donen servei en 70 localitats. A València, atenen 39 poblacions completant un itinerari de quasi 3.100 quilòmetres al mes i, a Castelló, les localitats ateses són 31 i els quilòmetres recorreguts superen els 3.100.

Així mateix, l’oficina mòbil que atén a la Comunitat de Madrid permet realitzar operacions bancàries en 44 poblacions en un recorregut de 2.700 quilòmetres, i la ruta a Granada presta servei a la població de 36 localitats en risc d’exclusió financera en un recorregut que supera els 2.500 quilòmetres al mes.

Cada oficina mòbil compta amb rutes diàries diferents i, en funció de la demanda, visita les localitats a les quals presta servei entre una i quatre vegades al mes.

Clau en l’estratègia de CaixaBank
Les oficines mòbils són clau en l’estratègia de CaixaBank per evitar l’exclusió financera de les zones rurals, a més de preservar la relació directa amb el client que resideix en aquest tipus d’entorns i mantenir l’aposta de CaixaBank per l’economia d’aquests territoris.

Aquest servei de CaixaBank contribueix a la reducció de les desigualtats, un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, amb els quals l’entitat es troba fortament compromesa.

En aquest sentit, CaixaBank aposta per no abandonar aquells municipis en els quals és l’única entitat bancària. És la manera d’entendre la inclusió financera per part de l’entitat com una banca pròxima i accessible, mantenint inalterable el seu compromís d’estar a prop dels clients.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari