La Generalitat descarta presentar candidatura a les pròximes edicions dels Jocs d’Hivern

Vilagrà argumenta que el COI ja ha atorgat les dues properes edicions dels JJOO a altres seus i "no hi ha possibilitats"

Laura Vilagrà

La Generalitat de Catalunya ja ha descartat presentar una candidatura a les pròximes eleccions dels Jocs d’hivern, segons ha confirmat la mateixa consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. La titular del departament responsable d’Esports ha argumentat que el Comitè Olímpic Internacional (COI) ja ha atorgat les dues properesedicions dels Jocs Olímpics (JJOO) a altres seus i, per tant, “no hi ha possibilitats” que les pugui acollir Catalunya.

Vilagrà s’ha expressat així durant una atenció a mitjans a la inauguració de la segona edició del Totesport, un espai lúdic esportiu per a infants i joves amb referents femenines. Segons ha dit la consellera, l’objectiu del govern català és visibilitzar i “situar l’esport femení al lloc que li pertoca”.

En declaracions als mitjans durant el certamen la consellera ha tancat la porta a presentar Catalunya en noves candidatures per acollir els Jocs d’hivern i ha admès que “no hi ha possibilitats”. Segons Vilagrà, el COI hauria escollit França i Estats Units com a propers amfitrions dels JJOO.

El passat dissabte la secretària del Departament d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, va afirmar a Catalunya Ràdio que l’evidència del canvi climàtic i la sequera que afecta tot el territori i també les zones esquiables fan molt “difícil” que els Jocs Olímpics d’hivern “puguin celebrar-se en unes latituds com les de Catalunya”. “Es tracta d’un projecte que ja no estava en primera línia i tenim els informes necessaris per posar-hi molta precaució”, va afegir.

Precisament sobre la sequera, Vilagrà ha remarcat que la situació “és molt crítica” perquè els pròxims mesos no es preveu una millora meteorològica. Precisament per això ha fet una crida a continuar estalviant aigua “a tots els nivells”. Segons la consellera les restriccions s’estan notant en l’estalvi d’aigua, però ha remarcat que cal “intensificar-se” i ha instat tota la ciutadania a “prendre molta més consciència”.

Durant l’atenció a mitjans la consellera de la Presidència no ha volgut entrar en detalls de l’estat de les negociacions pels pressupostos de la Generalitat amb els grups parlamentaris i ha afirmat que “no hi ha cap novetat”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari