Aragonès demana que els pressupostos del Govern català del 2024 entrin en vigor entre finals de gener i principis de febrer

El president avisa PSC, Junts, comuns i CUP que "posar moltes línies vermelles pot impossibilitar un acord" pels comptes

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies, a la Sala de Diputats del Palau de la Generalitat (Jordi Borràs, ACN)
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies, a la Sala de Diputats del Palau de la Generalitat (Jordi Borràs, ACN).

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat que els pressupostos del Govern català per l’any 2024 entrin en vigor entre finals de gener i principis de febrer. En una entrevista a l’ACN des del Palau de la Generalitat, el president ha assegurat que l’executiu ja té la “feina feta” i que, si fos per ell, els comptes es podrien aprovar “avui mateix” al Consell Executiu i portar-los després al Parlament.

Però Aragonès vol que s’aprovin al Govern després de tancar un pacte amb els grups necessaris. En aquest sentit, ha avisat PSC, Junts, comuns i CUP que “posar moltes línies vermelles pot impossibilitar un acord”. El president espera tancar un pacte ampli “al més aviat possible”: “No s’ha de retardar excessivament gaire”.

Aragonès ha recordat que, en aquesta legislatura, hi ha hagut pressupostos nous cada any, i amb un “ampli acord” al Parlament. “Si poden entrar en vigor a finals de gener o a principis de febrer, millor que més endavant”, ha reiterat.”En poques setmanes cal accelerar les converses”, ha afegit el president, que ha reiterat la “plena disponibilitat” del seu Govern per facilitar als grups parlamentaris tota la informació que necessitin sobre projectes i continguts.

Tal com ha afirmat, els partits ja tenen a les mans la informació “més important”, per la qual cosa Aragonès confia que l’acord no s’endarrereixi gaire: “Necessitem que s’executi aviat”. El cap del Govern català ha subratllat que per tancar un pacte caldrà que tothom faci l’esforç de “deixar de banda” les seves posicions de partit per tal de prioritzar l’interès del país.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari