Díaz diu que és “incomprensible” que el govern central abaixi els impostos a les energètiques

La vicepresidenta segona admet "diferències" amb el PSOE en habitatge i demana "limitar" els lloguers

La vicepresidenta segona del govern central, Yolanda Díaz, ha afirmat aquest dijous que és “absolutament incomprensible” que un executiu “progressista” com el que comparteixen el PSOE i Sumar es plantegi abaixar impostos a les energètiques a través de deduccions. “Els beneficis de les energètiques son rècord, no hi ha ningú a l’economia del nostre país que pugui defensar això tret que ho faci per motius ideològics”, ha dit en referència als canvis anunciats ahir per Pedro Sánchez a l’impost especial que paga aquest sector des de fa un any.

La líder de Sumar ha admès també “diferències” amb els socialistes en matèria d’habitatge i ha demanat “limitar” els preus dels lloguers i publicar els índexs de revalorització. A ulls de Yolanda Díaz, les grans energètiques espanyoles tenen uns beneficis “rècord” i “obscens” que no justifiquen una baixada d’impostos. “Dupliquen els beneficis i la rendibilitat en relació amb les energètiques europees”, ha afegit la ministra en declaracions a TVE.

Segons la líder de Sumar, l’impost a les energètiques i la banca està funcionant correctament i cal que les companyies amb més beneficis siguin les que més aportin. “Qualsevol persona al nostre país no pot entendre per què li abaixem els impostos a les grans energètiques. Per això treballarem al Reial decret per intentar que aquests incentius es corregeixin”, ha agregat.

Pel que fa a l’habitatge, Díaz ha dit que és, juntament amb l’atur, un dels principals problemes d’Espanya. Per aquest motiu, ha demanat actuar “amb rapidesa” complint els acords de govern amb mesures com la publicació de l’índex de revalorització dels lloguers o la limitació dels preus. També ha apostat per crear un parc d’habitatge públic i de lloguer social com el que hi ha en altres països d’Europa.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari