Sánchez i Feijóo acorden negociar per renovar el CGPJ sota la mirada de la UE

El Govern parla de "mediació" i "verificació", mentre que el PP afirma que es tracta de "supervisió"

Feijóo felicita Pedro Sánchez (Foto: Congrés dels Diputats)

El president del Govern, Pedro Sánchez, i el cap de l’oposició i líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, han acordat aquest divendres tornar a obrir negociacions per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), però aquesta vegada sota la mirada de la Comissió Europea i, si pot ser, abans de les eleccions al Parlament Europeu.

Del llistat de 10 temes plantejat per Feijóo, durant l’hora i mitja de reunió mantinguda pels dos dirigents aquest divendres només han tirat endavant la represa de l’intent de renovar el CGPJ i la reforma exprés de l’article 49 de la Constitució, per suprimir el terme “disminuït”.

La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha celebrat que el PP s’avingui a fer possible la renovació del CGPJ a través de la “mediació” i “verificació” de la Comissió Europea.

És una bona notícia que per fi puguem recuperar aquesta normalitat institucional al CGPJ després de 1.800 dies i que la Comissió Europea exerceixi aquest paper de mediador i verificació”, ha dit en roda de premsa.

Alegría ha utilitzat els termes “mediador” i “verificador”, però el PP ha parlat de “supervisió” i ha defugit que sigui comparable amb la tasca del mediador entre el PSOE i els grups independentistes per als acords d’investidura.

El líder del PP, per la seva part, s’ha mostrat satisfet i agraït pel fet que Sánchez hagi acceptat la presència de la Comissió Europea en la negociació. A més, Feijóo ha demanat a Sánchez que reflexioni si el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, afavoreix les possibilitats d’entesa, ja que l’acusen d’haver-los intentat “enganyar”.

Alegría, d’altra banda, ha apuntat que espera que hi hagi “unanimitat” dels grups en la reforma exprés de l’article 49, que el PP tem que Sumar reclami votar en referèndum, cosa que caldrà fer si ho demanen un 10% dels diputats del Congrés, 36 representants, i Sumar compta amb 26.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari