Puigdemont encara no té la foto que busca

Junts x Catalunya va decidir, després de les eleccions del 23-J, tornar a fer política, negociar, intentar pactes amb el PSOE, i que tot això ho capitanegés Carles Puigdemont. El problema que es va trobar va ser que la figura de l’expresident de la Generalitat creava tant de rebuig a Espanya que la seva legitimitat com a interlocutor vàlid i com a eventual soci estava més que en qüestió. És per això que des del començament Junts va buscar que el líder del PSOE i president espanyol, Pedro Sánchez, es reunís –fent pública la imatge– amb Puigdemont per tal de legitimar la seva figura. Fins ara, però, la foto no ha arribat. Junts va aconseguir la imatge amb Yolanda Díaz (Sumar) i amb dirigents del PSOE, però amb Sánchez se li ha resistit. Ara, però, sembla que ja la podria tenir a tocar.

Pedro Sánchez no vol barrejar carpetes. El balanç de la presidència de torn espanyola de la UE davant el Parlament Europeu era un moment perfecte per escenificar, amb una simple salutació, la relació amb Puigdemont. Però Sánchez va evitar fer-ho deliberadament. I és que Sán­chez vol que les reunions o contactes que puguin tenir siguin en qualitat de líder del PSOE i mai implicant-hi actes del Govern espanyol.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari