Feijóo acusa Sánchez de crear una “asimetria important” entre CCAA reunint-se amb Aragonès

El líder del PP critica que el president del Govern no convoqui una conferència de presidents a petició de 14 dirigents autonòmics

Alberto Núñez Feijóo

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha considerat que la reunió d’aquest dijous entre el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, suposa una “asimetria important” en la relació de l’Estat amb les comunitats autònomes (CCAA).

“Hi ha 14 presidents autonòmics que han demanat una conferència de presidents i la resposta [de Sánchez] és que serà quan toqui. Malgrat això, avui agafa el Falcon i va a veure al president de la Generalitat a casa seva. Hi ha una asimetria important”, ha criticat en una entrevista a Antena 3, segons recull l’ACN.

Paral·lelament, s’ha ofert a Junts i el PNB per negociar lleis econòmiques, i ha destacat que el PP està només a quatre vots de la majoria absoluta al Congrés, però ha matisat que “el que no puc pactar són il·legalitats”. Feijóo, que ha dit que Junts li ha demanat a Sánchez el mateix que a ell, ha assegurat que no contempla acceptar les peticions de l’independentisme perquè li interessa més “no destruir el país” que governar.

“Junts necessita l’amnistia, i té algú que li donarà, que és el senyor Sánchez, i ERC vol molts diners, i té algú que li donarà”, ha ressaltat el dirigent popular. “Estem en un plantejament inicial de la legislatura, si dins d’uns semestres, o el que sigui, col·lapsa la política espanyola i no s’aproven les coses, la moció de censura és una figura constitucional que, lògicament, es pot activar”, ha afegit el cap de l’oposició.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari