Qui acusa Dolors Montserrat (PP) de “botiflerisme de manual”?

La portaveu del PP europeu, Dolors Montserrat (Parlament Europeu)

La missió del comitè de Peticions del Parlament Europeu per analitzar el sistema d’immersió lingüística a Catalunya, presidit per la portaveu del PP europeu, Dolors Montserrat, ha suscitat les crítiques de la Generalitat de Catalunya, dels partits independentistes i també del PSC, que no ha participat en la missió. Les xarxes socials també s’han omplert de retrets contra el PP, i la periodista Pilar Rahola s’ha sumat a les crítiques a través d’un article d’opinió.

En l’escrit, publicat a El Nacional, Rahola reclama que s’aturin “els atacs” a la llengua i l’escola catalanes i assenyala els “botiflers que s’escuden en la seva condició de catalans, per violentar, menysprear i atacar la llengua catalana”, als quals acusa d’haver “treballat en contra dels interessos de Catalunya i en favor de la colonització del nostre país”. “Potser és hora d’anomenar-los pel seu nom”, ha afegit la periodista independentista, que s’ha referit, concretament, a Montserrat.

“Què és, si no botiflerisme de manual, aquest permanent atac d’uns catalans contra el seu propi idioma, malgrat la situació de feblesa política i social que pateix el català?”, s’ha preguntat Rahola, que ha assegurat que la popular “sap perfectament” que “el català és un idioma en situació de risc, que pateix una agressió històrica que l’ha afeblit i l’ha situat al llindar de la seva supervivència”.

“Ho sap perfectament, però dedica els seus esforços i la seva influència política a ajudar a destruir-lo. Treballa, doncs, al servei de la nostra colonització lingüística, i ho fa sense vergonya, ni escrúpols”, ha conclòs Rahola, que acusa Montserrat d’estar “al servei” d’un “intent de destrucció de la identitat catalana, definitivament substituïda per l’espanyola”.

(Visited 296 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari