Aragonès diu que s’ha de saber “tota la veritat” perquè “no passi mai més” després de testificar pel cas Pegasus

El president reitera al jutjat que el CNI el va espiar del 2018 al 2020 en moments polítics clau

El president Pere Aragonès, arribant a la Ciutat de la Justícia

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dimecres que el cas Pegasus ha de servir perquè “se sàpiga tota la veritat sobre l’espionatge”. “Anirem fins al final perquè no passi mai més i cap ciutadà de Catalunya sigui espiat per motiu de la seva ideologia”, ha sentenciat a la sortida de la Ciutat de la Justícia, segons recull l’ACN, després d’haver declarat com a testimoni aquest dimecres al Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona.

“Com a ciutadans ens han espiat, però també han espiat el Govern del país. Vinc a defensar els meus drets, però també els de tota la ciutadania”, ha remarcat.

A més, Aragonès ha exigit al govern espanyol que desclassifiqui la documentació del CNI sobre Pegasus i ha assenyalat que fer-ho és “una obligació ètica i moral” per al govern central.

Segons han explicat fonts jurídiques citades per l’ACN, durant uns tres quarts d’hora, el president català ha ratificat davant del magistrat la seva querella contra el CNI per l’espionatge patit amb Pegasus del 2018 al 2020 en moments polítics clau, com la formació del govern que va presidir Quim Torra, del qual Aragonès va ser vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda.

El jutjat també havia d’interrogar aquest dimecres com a investigada l’exdirectora del CNI Paz Esteban, destituïda arran del cas, però la seva declaració s’ha ajornat fins al 26 de gener a petició de la seva defensa, l’Advocacia de l’Estat. Justament, segons la mateixa informació, aquest dimarts l’advocat de l’Estat no ha assistit a la compareixença d’Aragonès.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari