Aragonès defensa el referèndum des del ‘Financial Times’ i demana a Sánchez que sigui “valent”

El president de la Generalitat avisa que no es deixarà "intimidar per res ni ningú"

Pere Aragonès (ACN)

El president de la Generalitat, el republicà Pere Aragonès, defensa el referèndum sobre la independència de Catalunya en un article al Financial Times i demana al president del govern central, el socialista Pedro Sánchez, que sigui “valent” i demostri “més enllà de paraules conciliadores, que realment vol resoldre el conflicte de sobirania amb Catalunya”.

Pere Aragonès avisa que la voluntat de negociar del president espanyol no pot ser només un “interès partidista a curt termini per garantir la investidura” i la continuïtat del seu govern. “Sánchez haurà de complir els seus compromisos, i nosaltres garantirem que ho faci”, diu el president català. A més, Aragonès avisa que ell no es deixarà “intimidar per res ni ningú” perquè la causa pel referèndum és “justa”.

En l’article a les pàgines d’opinió del diari financer britànic, Aragonès insta Sánchez a fer “com el Regne Unit i Escòcia, o el Canadà i el Quebec”. Aragonès apunta que “Catalunya està preparada per guanyar o perdre en un referèndum. Però el que no ens poden demanar és el que no s’hauria de demanar a ningú, renunciar als nostres drets nacionals”, i afegeix que “Catalunya no demana res extraordinari”.

El president de la Generalitat defensa la legalitat de la llei d’amnistia, que considera “consistent amb l’estat de dret espanyol i europeu”, i avisa que s’està davant d’una “oportunitat històrica”.

Segons Aragonès, el govern central hauria d’assumir el referèndum com “la millora manera de reforçar l’estabilitat” d’Espanya. Una estabilitat, ha dit, que també garanteixen els independentistes per a la Unió Europea amb el seu “compromís per la negociació”.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari