Les CCAA rebran 154.000 milions el 2024, però hauran d’ajustar el dèficit al 0,1%

Montero assegura que no hi ha hagut "cap reunió bilateral" amb Catalunya pel sistema de finançament

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha explicat aquest dilluns que el govern espanyol oferirà a les comunitats autònomes un marge de dèficit del 0,1% pel 2024, una dècima més del previst inicialment al programa d’estabilitat remès a la Brussel·les.

“En coherència amb la política de suport a les autonomies de l’anterior legislatura hem decidit flexibilitzar l’objectiu”, ha detallat després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera celebrat a Madrid. Montero també s’ha mostrat disposada a fer un repartiment “asimètric” d’aquest dèficit sempre que la dada final quadri.

Paral·lelament, la ministra ha respost als consellers populars i ha dit que no hi ha hagut “cap reunió bilateral” amb Catalunya pel sistema de finançament.

Segons els càlculs del ministeri d’Hisenda, les comunitats rebran el 2024 els recursos “més importants” del sistema de finançament de la seva història amb 154.467 milions d’euros. Això suposa, segons el govern espanyol, un increment del 14,9% respecte al 2023 i gairebé 20.000 milions d’euros més. Tal com ha ressaltat Montero, en els cinc anys de govern de Pedro Sánchez, les comunitats han rebut un 40% més de recursos.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari