Sumar critica el discurs “victimista” de Podem i nega que els deixessin sense veu al Congrés

Marta Lois diu que la relació amb el partit ha tingut massa desqualificacions "personals" i "patriarcals"

Marta Lois

La portaveu de Sumar al Congrés del Diputats, Marta Lois, ha afirmat aquest dijous que la relació amb Podem ha tingut els darrers mesos “massa moments” de “desqualificacions personals” i “patriarcals”. Segons la diputada, que ha criticat el discurs “victimista” dels de Ione Belarra, ha afirmat que no és cert que hagin deixat sense veu als cinc diputats de Podem que dimarts van anunciar que anaven al Grup Mixt.

En aquest sentit, Lois ha lamentat la “falta de voluntat” de Podem per integrar-se a Sumar i sentir-se part de l’espai liderat per Yolanda Díaz. Lois, que no volgut qualificar als diputats de “trànsfugues”, però ha admès en una entrevista a Catalunya Ràdio que la ruptura del grup és un “fet greu” i unilateral. “És faltar als més de 500.000 votants catalans i tres milions d’espanyols que han votat el grup plurinacional”, ha remarcat.

A parer seu, la política ha d’aparcar els “tons agres” i les confrontacions personals que allunyen a l’electorat i generen desafecció. Preguntada per les actes dels diputats de Podem, Lois ha insinuat que, per coherència, els diputats de Podem les haurien de retornar. En aquest sentit, ha criticat la “deslleialtat” i “l’exercici de ruptura” que suposa la seva sortida de la coalició firmada per Podem i Sumar per les eleccions del 23-J. Tot i això, ha dit que vol evitat entrar en un “debat polític” sobre aquest assumpte.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari