Per què no va informar FGC del descarrilament d’un dels seus trens el 22 d’agost?

Perquè “FGC va valorar que no calia utilitzar els canals d’informació públics, ja que aquest accident no va tenir impacte en el servei de transport de passatgers”, segons ha explicat la consellera de Territori, Ester Capella, en una resposta parlamentària per escrit al diputat socialista Jordi Terrades. La resposta ha aparegut al Butlletí Oficial del Parlament del 28 de novembre.

Ferrocarrils de la Generalitat va ocultar que el 22 d’agost un tren de mercaderies seu, que transportava potassa de la mineria del Bages al port de Barcelona, va descarrilar al ramal de Súria. Els mitjans de comunicació no se’n van assabentar perquè FGC no va informar d’aquesta incidència. El descarrilament del tren no es va saber fins dos dies més tard quan Catalunya Informació el va donar a conèixer. El mateix dia que va sortir de la via el tren de FGC en va descarrilar un altre de Rodalies Renfe entre les estacions de Marçà-Falset i Els Guiamets. TV3 i un bon grapat de mitjans de comunicació van córrer a informar del descarrilament del tren de Rodalies però no van dir res del de Ferrocarrils de Generalitat. Ester Capella va aprofitar l’ocasió per insistir en la seva campanya perquè l’Estat traspassi el servei de Rodalies al govern de la Generalitat.

En la resposta a Jordi Terrades, Capella explica que la causa del descarrilament del tren va ser “per un garrot a la via, que no va ser visible pel maquinista”. Un garrot és la deformació sobtada d’un carril, a causa de temperatures elevades. Els dies en què es van produir els descarrilaments dels dos trens de FGC i Rodalies s’estava vivint a Catalunya una forta onada de calor. El 15 de setembre, també va descarrilar un tren de Rodalies quan es desplaçava a un taller per ser reparat. Ei seu descarrilament no afectava la circulació de trens de passatgers però els mitjans de comunicació ho van explicar a bastament perquè Rodalies Renfe va informar de la incidència.

FGC, segons la consellera, va notificar immediatament del descarrilament del seu tren al ramal de Súria “a la seva empresa client i va posar en marxa tots els mecanismes interns de comunicació per tal de facilitar la reubicació dels vagons descarrilats i iniciar de seguida les tasques de reparació de la via”. És a dir, va informar l’empresa perjudicada pel descarrilament i va informar “internament”, però d’explicar-ho als mitjans de comunicació res de res. No fos cas que…

(Visited 241 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari