La Generalitat planteja reestructurar el cànon de l’aigua perquè pagui més qui gasta més

El projecte de llei d'acompanyament preveu penalitzar els habitatges buits

Aixeta oberta d'on raja aigua (Maria Aladern, ACN)
Aixeta oberta d'on raja aigua (Maria Aladern, ACN).

Foto: ACN

El Govern català ha plantejat una reestructuració del cànon de l’aigua que té l’objectiu d’apujar la quota als consumidors que gasten més, difon l’ACN citant el contingut de l’esborrany del projecte de llei d’acompanyament dels pressupostos.

En concret, es modifica la norma actual en l’article sobre els tributs que recauen sobre el cicle de l’aigua -que s’obtenen de la suma d’una part fixa i una de variable- i s’estableixen quatre trams per a la fixa, d’un, dos, tres i quatre euros mensuals respectivament. En els casos que el consum sigui zero, la part fixa és de 4 euros mensuals.

Aquesta mesura, segons la mateixa informació, castigarà els habitatges que fa temps que són buits, que s’entén que són objecte d’especulació. També s’eliminarà alguna de les bonificacions actuals per a grans consumidors i ampliarà els grups exempts per l’aplicació de la tarifa social.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La Generalitat planteja reestructurar el cànon de l’aigua perquè pagui més qui gasta més”

  1. I com ho faran, per metres 2 de habitatges? els més grans i rics podran gastar més?, com saben la gent que hi ha en cada habitatge?, a casa a l’estiu tenim amics i familiars que venen a pasar uns dies, com ho faran? caldrà omplir un formulari o tiraràn pel dret i es basaran en el padró?.

    Respon

Feu un comentari