Desconcert i indignació entre els seguidors de Jair Domínguez en veure’l fent publicitat d’Endesa al plató d”Està passant’

“Crèieu que per portar chupa i dir puta Espanya era un rebel?”, “Me l’imaginava més revolucionari”, “Aquest és el que jutja tothom des de la tele?”, “La pela és la pela” el critiquen a X

Jair Domínguez, presentador d'Està passant, de TV3, fent publicitat d'Endesa al plató del programa

Els seguidors de Jair Domínguez, presentador d’Està passant, a TV3, i El búnquer, a Catalunya Ràdio, s’han sorprès i han quedat desconcertats en veure’l fent publicitat de l’empresa Endesa a la televisió pública de la Generalitat. Aquesta sorpresa i desconcert s’ha palesat a la xarxa social X on molts d’aquests seguidors han mostrat la seva indignació i rebuig perquè Domínguez promocioni una de les empreses més criticades per les associacions d’activistes que defensen les persones més vulnerables, víctimes de la pobresa energètica.

El presentador de TV3 i Catalunya Ràdio ha aparegut en l’intermedi del programa Està passant cantant lloances d’Endesa, pocs dies després que un jutge condemnés a un any i mig de presó als directius de l’empresa de recobraments que havia contractat per assetjament a Yolanda, usuària dels seus serveis, defensada per l’Aliança contra la Pobresa Energètica. El gener del 2021, Jair Domínguez i el director d’Està passant, Toni Soler, van haver de rectificar un gag en què acusaven a l’ex-diputat dels comuns Joan Coscubiela de pertànyer al consell d’administració d’Endesa. Coscubiela va aclarir que era mentida i va anunciar els denunciaria als jutjats si no rectificaven. Domínguez i Soler acusaven a Coscubiela de cobrar d’una empresa que assetjava i maltractava els seus clients més vulnerables.

“Crèieu que per portar chupa i dir puta Espanya era un rebel?”, “Me l’imaginava més revolucionari”, “Aquest és el que jutja tothom des de la tele?”, “la pela és la pela”, han estat alguns dels comentaris dels seguidors de Domínguez a X. Joan Cantimplora, fotògraf de la Plataforma per la Llengua, va escriure: “A en Jair li tinc molt afecte, precisament per això m’ha descol·locat força”. I afegia: “intueixo que ell, en aquest cas, ho podria haver rebutjat”. Quim Pla va penjar aquest post: “Jair Domínguez fent publicitat d’Endesa. Ara sí que ho he vist tot”. Lluís, aquest altre: “Veure l’enfant terrible Jair Domínguez promocionar una empresa com Endesa ens hauria de fer entendre que, poc o molt, tots fem un paper. El més rebel, autèntic i anàrquic dels actors no és més que això, un actor a sou. I no ho critico pas!”. I Jordi Serra, aquest: “Jo estava esperant en qualsevol moment el gir de guió o l’efecte sorpresa, i que tot quedés en una broma. Quina decepció…”.

No hi ha hagut gir de guió. El presentador de TV3 i Catalunya Ràdio ha cobrat per anunciar una empresa maleïda pels seus seguidors. Alguns d’ells han recordat que un altre presentador de TV3, Llucià Ferrer, també fa publicitat d’Endesa. Un dels usuaris de X va organitzar una enquesta amb aquesta pregunta: “Després d’Endesa quina serà la propera publicitat que farà el patriota i humorista transgressor Jair Domínguez?”. Hi van participar 217 persones i va guanyar Chorizos Revilla.

De moment, aquest escàndol no sembla que hagi afectat el nombre se seguidors de Jair Domínguez a les xarxes socials. En conserva quasi 120.000 a X i prop de 95.000 a Instagram.

(Visited 15.897 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari