Detingut Cao de Benós, el català representant de Corea del Nord buscat per l’FBI

Assegura que l'acusació americana és falsa i que no existeix a Espanya perquè l'ordre la va emetre Trump

Alejandro Cao de Benós
Alejandro Cao de Benós

La policia espanyola ha detingut aquest divendres a Madrid el català Alejandro Cao de Benós, delegat especial del Comitè per a les Relacions Culturals amb els Països Estrangers de Corea del Nord, per una ordre de crida i cerca dels EUA emesa el maig de l’any passat per un delicte d’estafa.

En concret, l’FBI considera que el 2018 el català va conspirar amb el règim de Kim Jong-un perquè el país eludís unes sancions econòmiques imposades per l’Amèrica del Nord.

Després de la detenció Cao de Benós ha estat deixat en llibertat, i a través de la xarxa social X ell mateix ha indicat que “no hi ha extradició”. També ha afirmat que l’acusació dels EUA “a més de ser falsa, no existeix a Espanya”, perquè és una ordre de l’expresident Donald Trump.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari