El TSJC admet a tràmit un recurs contra el PDU de les Tres Xemeneies

L'Entesa per un Gran Parc Litoral al Besòs sosté que el pla urbanístic respon a "interessos especulatius"

Les Tres Xemeneies

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu que ha presentat l’Entesa per un Gran Parc Litoral al Besòs per declarar nul el Pla Director Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies.

D’aquesta manera, les entitats ecologistes i veïnals donen per encetada la via judicial contra la Generalitat, Endesa i Banco Santander per aturar el planejament que està previst als municipis de Sant Adrià de Besòs i Badalona.

Segons la interlocutòria, a la que ha tingut accés l’ACN, els magistrats han admès a tràmit el recurs després de verificar la documentació presentada per la part demandant. La plataforma contrària al PDU sosté que el pla és “un procés especulatiu que només respon a interessos empresarials”.

L’Entesa per un Gran Parc Litoral al Besòs insisteix a rebutjar la urbanització “d’un macrobarri amb hotels en una zona inundable i segregada de la trama urbana”. Reclama, de fet, que el PDU quedi sense efecte i pugui formular-se “des del principi un nou pla no especulatiu i d’acord amb les necessitats vitals del territori i de la ciutadania”.

La plataforma té oberta una campanya de micromecenatge per finançar la demanda que, quan falta una setmana per tancar-la, han recaptat més de 12.000 euros dels 15.000 que necessita.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari