Puigdemont diu al líder del PP europeu que “podria tombar” Sánchez si no hi ha avenços, segons ‘Politico’

Junts matisa que és "política ficció" amb l'actitud dels populars a Catalunya

Carles Puigdemont i Pedro Sánchez

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, afirma que si el PSOE no compleix i no hi ha avenços, Junts “podria tombar” el govern del socialista Pedro Sánchez amb una moció de censura de la mà del PP. Aquest és el missatge que Puigdemont va traslladar al president del Partit Popular Europeu (PPE), Manfred Weber, en una gala del portal Politico celebrada aquest dimarts a Brussel·les. Segons explica aquest mitjà en el seu butlletí diari, repreguntat sobre la qüestió, Puigdemont va assegurar que “si no hi ha prou avenços” amb el PSOE, “podrien votar amb el PP per tombar els pressupostos per una resolució sobre Israel, on les posicions estan alineades”.

Fonts de Junts matisen que no es van fer “propostes formals” i ho considera “política ficció” amb l’actitud del PP amb Catalunya. Segons explica Politico, més enllà de l’estabilitat del nou govern de Pedro Sánchez, Carles Puigdemont i Manfred Weber van debatre sobre política espanyola. Puigdemont va rebutjar les crítiques de Weber a l’acord d’investidura entre Junts i el PSOE i va argumentar que un “referèndum consultiu” és possible si hi ha voluntat política.

El líder dels populars europeus, que el dia abans va estar en un acte del PPE a Barcelona criticant l’amnistia, va rebatre que Junts només “inflamaria” l’extrema dreta de Vox. “Us alimenteu l’un a l’altre”, va dir-li el dirigent alemany. Fonts de Junts per Catalunya expliquen que Puigdemont i Weber van coincidir a la gala de Politico i que van mantenir “una conversa informal a peu dret durant uns minuts”, on van abordar el pacte d’investidura “i es va deixar clar el compromís de sostenir el govern del PSOE en funció del compliment dels acords”.

En aquest sentit, aquestes fonts matisen que “en cap cas es van formular propostes informals i encara menys es va establir cap negociació per a escenaris que, com va remarcar l’expresident Puigdemont, pertanyen a la política ficció mentre es mantingui l’actual actitud del PP en relació amb Catalunya i la connivència amb VOX”.

Lawfare i El Padrí
Preguntat sobre el concepte polèmic de lawfare, Puigdemont explica a Politico que es tracta d’un avís per als jutges i polítics espanyols: “El terme lawfare és com el cap de cavall mort a El Padrí. És un advertiment que anem seriosament”.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari