Universitaris tallen la Diagonal de Barcelona contra la violència masclista dels professors

L’SEPC i assemblees de facultats preparen una vaga estudiantil pel 14 de desembre

Pancarta dels universitaris tallant la universitat contra les violències masclistes dels professors

Desenes d’estudiants universitaris han tallat aquest dimarts al matí l’avinguda Diagonal de Barcelona amb una pancarta en què es llegeix el lema “Fem fora els professors agressors!” per reclamar canvis profunds en els protocols contra la violència masclista d’alguns professors. Ha estat el primer acte preparatori de la vaga que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha anunciat per al pròxim 14 de desembre a totes les universitats públiques del país. Durant la protesta també han tallat la circulació del tramvia, que s’ha quedat sense servei entre Zona Universitària i Maria Cristina, i TRAM Barcelona ha informat que els combois no s’aturen en aquestes estacions.

Segons el sindicat, els protocols no funcionen i en els últims mesos s’ha demostrat que les denúncies de les estudiants triguen molt a provocar efectes reals. A través de la xarxa social X han dit que volen convocar la vaga “perquè estem fartes d’un sistema que normalitza i encobreix les agressions a les aules; perquè volem que aquestes siguin espais segurs i lliures de violències masclistes i LGBTfòbiques; perquè volem un model coeducador que aboleixi les dinàmiques patriarcals en l’educació”. “Lluitem per aules feministes; assenyalem els professors agressors i canviem la por de bàndol. Aquest 14 de desembre, construïm la coeducació!”, han reblat.

En declaracions a Betevé, els protestants han declarat que l’objectiu de l’aturada feminista el 14 de desembre és denunciar “nombrosos casos d’assetjament psicològic, sexual o físic per part de professors cap a alumnes” que han sortit a la llum, i critiquen un sistema educatiu “impregnat de lògiques patriarcals i uns discursos antifeministes, reaccionaris i misògins”.

 

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari