Manifestació propalestina a Barcelona amb motiu de la cimera de la Unió pel Mediterrani

Desenes de persones reclamen "sancions a Israel" i un boicot per part de totes les administracions

Manifestació al recinte modernista de Sant Pau amb motiu de la cimera de la Unió per la Mediterrània

Desenes d’activistes s’han concentrat aquest dilluns al matí al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona amb motiu de la celebració de la cimera de la Unió per la Mediterrània, en la qual participaran una quarantena de ministres per abordar el conflicte entre Israel i Palestina. Els Mossos d’Esquadra han preparat un ampli dispositiu de seguretat i han tractat d’allunyar la protesta de l’entrada principal.

Convocats per diverses entitats, els manifestants han reclamat “sancions a Israel” i un boicot contra el país, i han advertit que no pararan “fins que el govern espanyol posi fi al comerç militar i de seguretat amb Israel, la Generalitat de Catalunya deixi de tractar Israel com a soci preferent, i l’Ajuntament de Barcelona trenqui relacions amb Israel i l’agermanament amb Tel-Aviv”.

A la cimera assistiran un total de 43 Estats que formen part de la Unió pel Mediterrani, però no Israel, que rebutja que la reunió tracti el conflicte. El fòrum el copresideixen l’alt representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, i el viceprimer ministre i ministre d’Exteriors de Jordània, Ayman Safadi.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari