La Fiscalia arxiva les diligències contra el regidor de Vox que va fer una publicació contra els Jordis

El ministeri públic considera els fets "reprovables", però creu que no constitueixen un delicte

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a les protestes independentistes del 2017

La Fiscalia de Lleida ha arxivat les diligències contra el regidor de Vox Josep Roca arran de la publicació que va fer contra Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la xarxa social X. Roca va compartir una imatge on es veia els Jordis damunt d’un cotxe de la Guàrdia Civil durant les protestes davant el Departament d’Economia el 2017, i va afirmar que “en un altre país haurien estat abatuts”.

En l’escrit del fiscal, al qual ha tingut accés l’ACN, s’apunta que malgrat que els fets poden ser “reprovables”, no són prou greus per actuar en el marc de la jurisdicció penal. Roca va eliminar la publicació després de rebre una allau de crítiques, però no s’ha retractat de les seves paraules, i els grups del PSC, ERC, Junts i els comuns van denunciar-ho el passat 10 de novembre.

Segons el ministeri públic, el fet que Roca eliminés la publicació ha impedit comprovar que la va fer i saber quin abast real va arribar a tenir. Així mateix, també considera que es tracta d’un “fet aïllat” i, per tant, no es pot acreditar la gravetat necessària per considerar-ho “penalment rellevant”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari