Borràs recorda al PSOE que tenen pactada una reunió en un espai internacional aquesta setmana

La presidenta de Junts avisa Sánchez que la gent veurà si trenca els acords i li recorda que necessita els vots

La presidenta de Junts, Laura Borràs, en una intervenció al Consell Nacional (Guillem Roset, ACN)
La presidenta de Junts, Laura Borràs, en una intervenció al Consell Nacional (Guillem Roset, ACN).

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha recordat que el pacte amb el PSOE per a la investidura fixa la primera reunió de la taula en un espai internacional abans que acabi el novembre. Preguntada per la possibilitat que no es pugui produir abans de divendres, Borràs ha respost que si altres volen buscar “excuses” no trobaran a Junts.

En una entrevista a Ser Catalunya, la dirigent de Junts ha dit que “si s’han de trencar acords, la gent ho veurà. Sánchez necessitarà els vots de Junts per qualsevol cosa. Com que ho sap, estic segura que farà tot el possible perquè no descarrilin aquests vots”, ha afegit.

D’altra banda, Borràs ha defensat que els acords amb el PSOE són un “avenç” i no allunyen Catalunya “ni un mil·límetre” de l’1-O. Borràs ha afirmat que Junts sap què ha pactat amb el PSOE i que treballà per “fer efectiu” el que s’ha acordat. Tot i això, ha afegit que no és bo posar més pressió de la que ja hi ha i que la taula ha de treballar “amb confidencialitat”.

Laura Borràs ha afegit que “el calendari està fixat. És mensual i en un terreny internacional. Amb observadors, notaris, mediadors, el nom que vulguem, de màxim prestigi”. Pel que fa a l’acord d’investidura, la presidenta de Junts ha considerat que és un “avenç” perquè, segons ha dit, s’ha forçat el govern espanyol a posar el focus en els incompliments i la reivindicació legítima de l’autodeterminació davant d’observadors internacionals.I ha afegit que això no és el que deia ERC.

Segons Borràs, els republicans han pres decisions en els últims anys que no només no han acostat Catalunya a la independència, sinó que han suposat “renúncies”. Preguntada per la llei d’amnistia, Borràs no ha tancat la porta a poder millorar-la durant el tràmit parlamentari al Congrés. Junts no té previst presentar-hi esmenes, però estudiaran les que presentin els altres grups parlamentaris i analitzaran si cal alguna transacció a partir de les propostes que facin.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari