Vilagrà assegura que el Govern farà “tota la feina que calgui” per fer un seguiment de l’amnistia

La CUP proposa un grup al Parlament que "fiscalitzi" l'aplicació de la llei

Laura Vilagrà

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat aquest dijous que el seguiment de la llei d’amnistia és “rellevant” i que el Govern farà “tota la feina que calgui” en aquest sentit.

Vilagrà ha respost així la interpel·lació del diputat de la CUP Xavier Pellicer, que ha proposat la creació “immediata” d’un grup de treball al Parlament que actuï com a observatori per “fiscalitzar” l’aplicació de la llei, amb l’objectiu que beneficiï al màxim de persones “represaliades”. A més, ha defensat que el control s’ha de fer des de l’àmbit parlamentari, recull l’ACN.

La consellera s’ha limitat a dir que la voluntat és “col·laborar” des del Parlament per treballar conjuntament perquè l’amnistia arribi “a bon port”, i ha explicat que continuen estudiant “fins a l’última coma” per assegurar que no hi hagi cap ambigüitat a la llei i que s’hi pugui incloure tothom.

Segons ha dit, en la mesura del possible, ERC treballarà esmenes en el tràmit parlamentari del Congrés per poder millorar el text de la llei.

Vilagrà, segons la mateixa informació, també ha volgut deixar clar que l’amnistia és un “pas imprescindible” per continuar avançant cap a l’autodeterminació. “Ara estem a la parada de l’amnistia per tancar bé aquesta etapa. Però la següent parada és l’autodeterminació”, ha assegurat.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari