Aragonès fitxa Pere Macias com a comissionat per al traspàs de Rodalies

L'exconseller era, fins ara, el coordinador del Pla de Rodalies 2020-2030

Pere Macias

La Generalitat ha fitxat l’exconseller i actual coordinador del Pla de Rodalies 2020-2030, Pere Macias, com a comissionat per al traspàs de Rodalies. Així ho ha avançat la SER, i explica que l’executiu de Pere Aragonès li encarregarà el lideratge de les negociacions amb el ministeri de Transport per materialitzar l’acord entre PSOE i ERC.

Fins ara, Macias era el coordinador del Pla de Rodalies 2020-2030, que preveu un conjunt d’actuacions a tota la xarxa per valor proper als 6.400 milions, inclosa la compra d’un centenar de nous trens, i que es troba en plena execució de la primera fase. La sortida de Macias haurà coincidit amb el relleu al capdavant del Ministeri després que aquesta setmana Òscar Puente n’hagi assumit en substitució de Raquel Sánchez.

Macias va ser conseller de Medi Ambient (1996-1997) i de Política Territorial i Obres Públiques (1997-2001) amb Jordi Pujol, director del projecte d’unió del tramvia per la Diagonal amb Ada Colau, i també va ser alcalde d’Olot, president de la Diputació de Girona, senador i diputat al Congrés per CiU. El 2018, el Ministeri de Foment encapçalat per José Luis Ábalos el va contractar com a coordinador del Pla de Rodalies.

 

 

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari