Salut obre un expedient al director de l’ICO per pagaments de farmacèutiques no declarats

El Govern de la Generalitat actuarà en conseqüència d’acord amb els resultats de la investigació

El director de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), Ramon Salazar

El Departament de Salut ha obert un expedient informatiu al director de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), Ramon Salazar, per aclarir si va cobrar pagaments de farmacèutiques que no va declarar al Portal de Transparència de la Generalitat, segons han confirmat a l’ACN fonts de Salut. Si es comprova que va ser així, el Govern de la Generalitat actuarà en conseqüència, han afegit les mateixes fonts. Segons El Periódico, Salazar hauria cobrat almenys 14.000 euros que no va declarar de fins a set laboratoris diferents l’any 2022, quan va assumir el càrrec, i està obligat a declarar aquests ingressos com a alt càrrec que és.

Alhora, el diari explica que aquests cobraments podrien ser incompatibles amb el seu lloc públic, tot i que la investigació que s’està duent a terme haurà d’aclarir aquest aspecte, i l’import podria ser superior, ja que no tots els laboratoris publiquen anualment els pagaments que fan a metges. Fonts de l’ICO afirmen que els pagaments són d’una “activitat relativa a sessions formatives i conferències públiques derivades de la seva especialitat i trajectòria fetes de manera ocasional”, i diuen que està “en procés d’informació a la Generalitat”. No obstant això, Salut ha assegurat que no en tenia coneixement, i va obrir un expedient informatiu aquest dilluns.

(Visited 170 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Salut obre un expedient al director de l’ICO per pagaments de farmacèutiques no declarats”

  1. El Dr. Salazar va fundar l’empresa Sace Medhealth, SL juntament amb la seva esposa. Llavors ell era Director d’Investigació a l’ICO. Hi col·laboraven altres professionals de l’ICO. Així ho mostraven al web de l’empresa. D’això va tenir coneixement l’anterior Directora General i van decidir amagar-ho.
    Lo més greu no és si ha declarat o no els ingressos. El tema rau en què ell, sent Director d’Investigació, munta una empresa a través de la qual pot comercialitzar tot el Know-how científic de l’ICO. Tot lo altre són només les formes per a dissimular aquests ingressos.
    Això és una pràctica habitual: metges caps de servei i directors, i que per tant decideixen quins medicaments es compren, cobren dels laboratoris i ho maquillen sota col·laboracions científiques o assistència a congressos. En el mateix ICO, . ex. la Dra. Anna Sureda, cap de servei i amb ingressos publicats per la patronal farmacèutica de més de 80.000 € anuals provinents d’un únic laboratori, oh casualitat, resulta ser l’adjudicatària de la compra d’un medicament de la seva especialitat.
    O sigui, i com he dit, no posin l’accent en si declaren o no els ingressos (comissions ?) si no en la legalitat i moralitat d’aquesta pràctica.

    Respon

Feu un comentari