Preparat el dispositiu policial per desnonar la Blanca, la dona de 78 anys que viu al Gòtic

La propietat l'acusa de no pagar 177 euros d'unes obres

Protestes davant el pis de la Blanca per aturar el desnonament

Desenes de persones s’han concentrat aquest dimecres al Gòtic per aturar el desnonament de la Blanca Espinosa, una dona de 78 anys que viu al seu pis des de fa 55 a qui la propietària vol fer fora per no haver pagat 177 euros d’unes obres. No obstant això, ja s’ha establert un dispositiu policial a Plaça Catalunya per expulsar la dona del seu domicili, al número 6 del carrer Boters. L’entitat Resistim al Gòtic ha impulsat la mobilització i afirma que la propietat vol especular, fer un pis turístic i treure rèdit amb lloguers de temporada.

Segons l’entitat, l’afectada paga un lloguer de renda antiga i la propietària actual és una advocada gran tenidora que va acudir als jutjats fins que li van donar la raó i va dictar una ordre de desnonament. Els fets en qüestió es remunten al 2017, quan després de l’acord entre les parts per a unes obres i l’augment de la quota de lloguer, la llogatera va considerar que no s’havien fet les obres com s’havia pactat i va decidir no pagar la diferència de 88,8 euros mensuals en les quotes dels mesos d’abril i maig i, va continuar pagant el mateix lloguer, de 191,8 euros. Tot i aquesta consideració i no estar-hi d’acord, a partir del juny del mateix any ja va pagar els 280 euros mensuals, però el jutge ho veu motiu suficient per desallotjar-la.

En aquest context, un jutjat de primera instància de Barcelona va donar la raó a la Blanca l’octubre del 2017. La propietat, però, va presentar un recurs a l’Audiència Provincial de Barcelona, que va estimar-lo i va revocar aquesta sentència donant-li la raó.  La Blanca, en una entrevista a RAC1, ha dit que no té lloc on anar: “No puc marxar a viure amb la família perquè la meva filla viu a Reus i el meu fill té un pis molt petit”.”M’he casat aquí, he tingut fills aquí i ara aquesta dona vol que me’n vagi perquè el vol usar com a pis turístic”, ha lamentat. “Tot són pisos turístics“, ha declarat.

 

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari