El Parlament designa 16 membres del consell assessor de la CCMA

PSC-Units, ERC, JxCat i ECP proposen conjuntament 15 candidats i la CUP en proposa un

Plenari del Parlament de Catalunya

Foto: Parlament de Catalunya, Jordi Garcia Monte

El Parlament de Catalunya ha designat aquest dimecres 16 membres del Consell Assessor de Continguts i de Programació de la CCMA, el mandat dels quals va acabar el 2016.

El PSC-Units, ERC, JxCat i ECP han proposat conjuntament quinze candidats: Margarida Arboix, Ténzul Zamora, Oriol Ribet, Marta Continente, Laia Pallejà, Francisca Maya, Enric Calpena, Roger Martínez, Imma Tubella, Jordi Grau, Marc Argemí, Marta Narberhaus, Michella Albarello, Manuel Barrios i Anna Escura. La CUP, per la seva banda, n’ha proposat un: Jordi Robirosa.

Els anticapitalistes i el PPC s’han abstingut en la votació; mentre que Cs i Vox hi han votat en contra. Així doncs, el resultat de la votació electrònica i secreta ha estat de 99 vots a favor, 17 en contra i 12 abstencions, recull l’ACN.

El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha justificat l’abstenció del seu grup per “la dinàmica de repartir-se el pastís”. L’elecció dels membres del consell és per majoria reforçada de dos terços de la cambra. És a dir, per un mínim de noranta vots favorables.

El Consell Assessor de Continguts i de Programació té la funció d’assistir el Consell de Govern i el president de la CCMA en la definició i l’avaluació de les polítiques i les estratègies de programació dels diversos mitjans i serveis. Els seus membres els elegeix cada quatre anys el Parlament entre persones de prestigi en representació de la pluralitat de la societat catalana, amb presència de sectors professionals i educatius, associacions cíviques, culturals i d’usuaris, i treballadors de la corporació.

(Visited 161 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari