Illa veu l’amnistia com un “pas coherent”, però alerta que “el que és divisiu és persistir en referèndums”

El líder del PSC diu que “l’única condició” per parlar dels pressupostos catalans és que es compleixi el pactat el 2023

El líder del PSC, Salvador Illa, durant una intervenció al ple del Parlament (Marta Sierra, ACN)
El líder del PSC, Salvador Illa, durant una intervenció al ple del Parlament (Marta Sierra, ACN).

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, considera que l’amnistia és “un pas coherent”, però alerta que “persistir en referèndums” és “divisiu”. En una entrevista a ‘El Periódico de Catalunya’ publicada aquest diumenge, el líder socialista assenyala l’amnistia com un senyal “de la fortalesa i la solidesa de la democràcia espanyola” i assegura que “no trenca Espanya, ni Catalunya ni res”.

Insisteix que els socialistes s’oposen a qualsevol referèndum. “Tot el que incideixi en la divisió i la ruptura de la societat catalana o espanyola no ho considerem oportú, no hi donarem suport”, defensa. Illa es mostra convençut que hi haurà pressupostos a Espanya i diu que “l’única condició” per negociar els catalans és que es compleixi el pactat el 2023.

“Sempre hem dit que estem disposats a parlar de tot el que pugui ajudar a que Catalunya funcioni millor i vagi més bé”, assegura Illa, que recorda que “hi ha coses” del pactat en els comptes del 2023 que “porten mesos de demora”. “Un cop constatat, podrem parlar dels pressupostos del 2024”, diu.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari