Serret viatja a Croàcia i Bòsnia-Hercegovina per tractar l’oficialitat del català i impulsar la macroregió mediterrània

La consellera es reunirà amb diversos representants polítics croats i l'alcaldessa de Sarajevo, entre d'altres

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, durant la seva intervenció en el marc de la jornada ‘Catalunya com a actor global en la política euromediterrània’t, celebrada al CIDOB (Maria Aladern, ACN)
La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, durant la seva intervenció en el marc de la jornada ‘Catalunya com a actor global en la política euromediterrània’t, celebrada al CIDOB (Maria Aladern, ACN).

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, viatjarà la setmana vinent a Croàcia i Bòsnia-Hercegovina per tractar temes com l’oficialitat del català a la Unió Europea, guanyar suports al projecte de la macroregió mediterrània -que celebrarà una cimera el 24 de novembre a Barcelona- i aprofundir en acords de col·laboració entre Catalunya i els països balcànics. Durant el viatge -que tindrà lloc entre els dies 21 i 23 de novembre-, la dirigent es reunirà amb diversos representants polítics de Croàcia, l’alcaldessa de Sarajevo, Benjamina Karik, entre d’altres.

El viatge arrencarà el dimarts 21 de novembre amb una entrevista a la televisió N1 des de Zagreb (Croàcia) i continuarà amb una reunió amb diversos representants polítics del país per intercanviar experiències en la incorporació del croat com a llengua oficial a les institucions europees.

L’endemà, dimecres 22 de novembre, Serret es trobarà amb el president del comtat croat de Dubrovnik-Neretva, Nikola Dobraslavic, per expressar el suport a la cimera de la macroregió mediterrània. La iniciativa liderada per Catalunya i la regió francesa de la Provença-Alps-Costa Blava, pretén que els territoris de l’eix facin front comú per atendre problemes compartits com la sequera.

Precisament la cimera prevista pel 24 de novembre a la capital catalana té com a objectiu reclamar al Consell Europeu que la creació d’aquesta macroregió sigui una realitat “el més aviat possible”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari