Rufián: “Ens agradaria que els verificadors fossin internacionals per no intoxicar la negociació”

El portaveu d'ERC al Congrés veu el pacte de Junts “molt similar” al d’ERC i no descarta un únic mediador

El diputat d'ERC Gabriel Rufián assenyala amb el dit durant el debat d'investidura de Pedro Sánchez al Congrés (Javier Barbancho, ACN)
El diputat d'ERC Gabriel Rufián

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, ha dit que ha de ser “gent de fora, imparcial”, la que verifiqui el pacte d’Esquerra amb el PSOE. “Ens agradaria que fossin ens internacionals. És el millor per no intoxicar la negociació”, ha afirmat en una entrevista a Radio Nacional de España (RNE). Rufián veu el pacte de Junts “molt similar” al d’ERC i no descarta un únic mediador, però creu que això ha de sorgir de la negociació política. El portaveu ha carregat contra una part dels jutges per fer “política” i ha avisat que actuaran de “VAR judicial” del PP i Vox.

Sobre les protestes a Ferraz, Rufián ha assegurat que quan la dreta no guanya “surt al carrer perquè té mal perdre”. En aquest sentit, el portaveu ha dit que la investidura ha anat com havia d’anar: “No ha passat res que no hagi passat en 40 anys. El que suma guanya”, ha insistit.

També assegura que no l’afecten les crítiques de Junts per haver dialogat amb el PSOE l’anterior legislatura. Alhora, ha lamentat -desvinculant-t’ho de Junts- que s’hagi “vilipendiat” a persones com Joan Tardà, independentistes des de fa molts anys.

Rufián considera molt mala notícia que ni Ione Belarra ni Irene Montero formin part del govern. Ha recordat que ERC i Podemos han pressionat junts al PSOE per fer polítiques progressistes.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari