Minoria Absoluta ha cobrat ja 6,2 milions d’euros de TV3 aquest any

Queda per saber qui serà el cost del programa ‘Epic Nails’, de la productora de Toni Soler, que també ha comprat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Toni Soler, al programa 'Està passant' de TV3, amb el nou co-presentador, Queco Novell

Els ingressos de la productora Minoria Absoluta, propietat de Toni Soler, procedents de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) continuen augmentant. A falta de saber quan pagarà la CCMA pel programa Epic Nails, de la mateixa productora i que s’estrenarà aviat a la plataforma 3cat.cat, els ingressos d’aquesta empresa durant el 2023 superen ja els 6,2 milions d’euros.

Al portal de transparència de la CCMA ha aparegut el cost de quatre dels programes que aquesta Corporació ha encarregat a Minoria Absoluta. L’històric Polònia ha costat  3.510.164,73 euros la temporada 2023-2024. La setena temporada d’Està passant n’ha costat 1.789.445,57. El 5 de setembre, la CCMA va contractar aquesta productora perquè faci el programa Fuet al canal SX3. Ho va fer per 377.605,44 euros. La darrera compra per part de la corporació pública que presideix Rosa Romà d’un programa realitzat per Minoria Absoluta va aparèixer al seu portal de transparència fa uns dies. Es tracta de Love Cost, que s’incorporarà a l’arxiu de la nova plataforma 3cat.cat. Costarà 558.882,94 euros. En total, doncs, la productora de Toni Soler ha ingressat ja aquest any pels encàrrecs de la CCMA un total de 6.236.098,68 euros.

En realitat, els programes costen molts més diners ja que la CCMA es fa càrrec de les despeses corresponents al lloguer de grues especials i la il·luminació dels platós en alguns d’ells. En total, el cost definitiu d’Està passant s’acosta als dos milions d’euros. La CCMA també es fa càrrec d’algunes despeses extres, com per exemple l’excés de consum elèctric. Minoria Absoluta li paga, això sí, 60.000 euros per temporada per utilitzar per enregistrar aquest programa el plató que TV3 té a l’Hospitalet de Llobregat. Tot plegat, i sumant el cost previsible d’Epic nails, l’empresa de Soler tancarà l’exercici 2023 amb prop de 7 milions d’euros procedents de la CCMA. La temporada 2022-2023, Minoria Absoluta va ingressar 5.315.580 euros procedents de TV3.

L’augment espectacular d’ingressos procedents de programes fets per la televisió pública de la Generalitat coincideix amb l’anunci fet per Toni Soler que deixarà de presentar Està passant. Es desconeix si el contracte que va firmar Minoria Absoluta amb la CCMA contemplava que Soler en fos el presentador principal durant tota la temporada. La corporació pública s’ha negat sempre a donar a conèixer el contingut d’aquest tipus de contractes. La voluntat de Soler d’apartar-se de la presentació ha quedat confirmada després de la incorporació, el passat 6 de novembre, del periodista, humorista i actor Queco Novell com a copresentador d’Està passant.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Minoria Absoluta ha cobrat ja 6,2 milions d’euros de TV3 aquest any”

Feu un comentari