Puigdemont no té clar el seu futur polític

L’expresident Carles Puigdemont té molt clar que si la llei d’amnistia s’acaba aplicant, com té previst, tornarà a Catalunya. El que no té tan clar, però, és què farà, un cop a casa, amb la seva vida política. Molts dels seus militants voldrien que aprofités l’amnistia per a tornar a les institucions públiques i que es presentés a unes eleccions per a tornar a ser president de la Generalitat. Però això no es veu gens clar. D’entrada, no és evident que si es presenta hagi de guanyar, i encara menys que arribi a ser elegit president. I presentar-se i no tenir segura la cadira que va ocupar seria dilapidar el seu capital polític. Però, a més a més, sap que no pot presentar-se com un rupturista després d’haver marxat sense aplicar la DUI, i no té gens clar què proposaria si es presenta.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, va assolir el càrrec amb els recels de la meitat del seu partit, que el veien com un vell convergent contrari als plantejaments de Carles Puigdemont o de Laura Borràs. La negociació de la investidura de Pedro Sánchez amb el PSOE, però, l’ha tornat a situar a les cotes més altes dins de la formació, i comptant amb la confiança total de Puigdemont i el seu entorn. Li ha sortit rodó.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari