Creixen un 51% les denúncies per agressions sexuals envers infants i un 79% els casos de violència escolar a Catalunya

La taxa de pobresa infantil se situa en el 31% i el 21% de les famílies no poden afrontar la criança dels fills

Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra (ACN)

Les denúncies per violència sexual envers infants s’han incrementat un 51,3% entre el 2016 i el 2021 a Catalunya, segons un informe de la Plataforma d’infància de Catalunya, que també revela que les situacions de violència escolar ateses a la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència han crescut un 79% en els darrers anys, passant de les 863 del curs 2021-2022 a les 1.545 del curs passat.

A més, segons les dades de l’estudi difoses per l’ACN, la taxa de pobresa infantil (31,7%) està molt per sobre de la mitjana europea (24,7%) i el 21% de les famílies són incapaces d’afrontar l’encariment del cost de la criança dels fills. L’informe també alerta sobre l’augment dels problemes de salut mental entre els joves, l’eixamplament de la bretxa digital i el fracàs escolar.

El coordinador de la Plataforma d’Infància de Catalunya, José Antonio Ruiz, ha destacat que les dades mostren un “empitjorament en els drets de la infància i l’adolescència”, i ha expressat neguit per l’increment de la violència que afecta els infants.

D’altra banda, entre altres dades, l’informe avisa que Catalunya està al capdavant dels països de la UE en abandonament del sistema educatiu, amb un percentatge del 16,9%. La dada es troba per sobre de la mitjana espanyola (13,3%) i de l’europea (9,7%). L’any 2022, 97.062 joves van abandonar prematurament el sistema educatiu, segons la mateixa informació.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari