La Guàrdia Civil suspèn tres agents que han criticat l’amnistia i el govern d’Espanya

L'expedient pot acabar en expulsió si s'aprecia la comissió d'una falta greu

Guàrdia Civil

El director general de la Guàrdia Civil, Leonardo Marcos, ha decretat aquest dilluns la suspensió cautelar durant tres mesos de sou i feina de tres agents per una “falta molt greu” per haver-se manifestat públicament contra l’amnistia i el govern espanyol, segons ha avançat eldiario.es i ha confirmat l’ACN.

Es tracta d’un sergent i un agent de l’associació professional minoritària Aprogc i d’un de la Jucil, majoritària en el cos. Pel que fa als dos primers, van ser els autors d’un comunicat penjat a la web d’Aprogc en què afirmaven que “el pacte [per l’amnistia] pretén buidar de contingut la missió constitucional” que tenen encomanada i que aquesta missió els exigeix “parlar alt i clar” per dir que volen “continuar complint i fent complir la llei” vessant fins a “l’última gota de sang”, si cal.

Quant a l’agent de Jucil, va qualificar públicament de “fellonia” i “traïció” que el president espanyol, Pedro Sánchez, defensés l’amnistia davant del comitè federal del PSOE. De fet, l’agent no es va expressar personalment, sinó a través del perfil a X de l’associació.

Si l’expedient acaba resolent que els agents han comès una falta molt greu, la conseqüència pot ser l’expulsió del cos.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari