Illa replica a Asens que els socialistes han acordat l’amnistia “per convicció” en el “moment oportú”

El líder del PSC diu que la llei es registrarà "pròximament" al Congrés però no concreta quan

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha replicat el negociador de Sumar, Jaume Asens, que els socialistes han arribat a un acord sobre la llei d’amnistia “per convicció”. “Després de les eleccions generals ha estat el moment oportú per prendre aquesta mesura”, ha afegit en una entrevista a TVE. “La meva convicció és que fem el que hem de fer i apel·lo a la confiança de la ciutadania”, ha dit Illa. No ha volgut concretar quan es registrarà la llei d’amnistia al Congrés i s’ha limitat a afirmar que serà “pròximament”, i ha argumentat que tenint en compte el nombre ampli de grups parlamentaris que li donen suport, això fa que sigui complex i tingui els seus ritmes.

Illa ha defensat la necessitat d’una llei d’amnistia amb l’objectiu de “treballar pel retrobament i deixar enrere uns anys que no han estat bons per a Catalunya”, i ha reivindicat que els socialistes fan aquest pas amb “l’aval” de la política que han fet a Catalunya en els darrers anys. “Ha donat fruits obvis per qui vulgui enfrontar-se a la realitat amb un mínim d’objectivitat i sense prejudicis”, ha dit.

D’altra banda, sobre l’acord Junts-PSOE que preveu que les comissions al Congrés tractin els casos de ‘lawfare’, Illa ha defensat que això “no té res a veure amb una interferència al poder judicial”, i ha dit que “no és possible que el Congrés esmeni resolucions judicials” i, per tant, que haurien de ser els mateixos tribunals els que determinin si s’ha produït alguna qüestió de “mala praxi”.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari