Sánchez es garanteix 179 vots a favor després del ‘sí’ del PNB i Coalició Canària

El partit canari es desmarca de la llei d'amnistia pactada pel PSOE amb l'independentisme

    El president del govern central en funcions i candidat del PSOE a la investidura, Pedro Sánchez

    El PSOE ha tancat aquest divendres amb Coalició Canària (CC) l’últim acord que li quedava abans del debat d’investidura de la setmana que ve. El de l’única diputada del partit canari al Congrés, Cristina Valido, assegura als socialistes una majoria de 179 vots per revalidar la presidència de Pedro Sánchez, tres per sobre la majoria absoluta (176), de manera que el líder del PSOE serà escollit en primera votació amb el suport del PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB, BNG i CC.

    Segons publica Europa Press, l’acord amb la formació que representa Valido inclou el compromís dels socialistes de desenvolupar l’anomenada agenda canària i el d’executar els acords pactats en el marc dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). El partit canari, per la seva banda, es compromet a donar suport a la investidura de Sánchez i a “aprovar” els comptes del 2024, 2025 i 2026, entre altres. El pacte, però, no inclou el sí de CC a la llei de l’amnistia, a la qual Valido no donarà suport.

    L’acord amb la formació canària ha arribat minuts després que Sánchez i el president del PNB, Andoni Ortuzar, hagin signat al Congrés l’acord per al suport dels nacionalistes bascos, que disposen de cinc diputats. En aquest acord, el PSOE i el PNB s’han compromès a fer avenços en l’autogovern basc, en l’àmbit laboral i en el suport a l’euskera.

    (Visited 45 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari